Voortdurend ben ik op zoek naar nieuwe ideeën om pennen te maken, van andere materialen. Op het internet kun je daar ook genoeg van vinden, maar het is ook gaaf om zelf iets te bedenken.

Ik heb dus bedacht dat ik zelf hout ga kleuren met inkt. Mijn echtgenote, die ook erg creatief is, had nog wat mooie felle kleurtjes inkt staan. Dat is mooie inkt die is non-toxic, acid free en kan goed worden gebruikt op poreuze materialen.

Als poreus materiaal heb ik multipex hout genomen, Om ervoor te zorgen dat de inkt goed wordt opgenomen, heb ik er eerst een gat ingeboord.

Om het hout te kleuren, heb ik Dylusions Inkt gebruikt van het merk Ranger. Dit is een inkt die veelal gebruikt word bij Mixed Media. Ik vind het vooral van belang dat het Acid-Free en Non-Toxic is. Dus veilig.

De blokjes hout liggen hier goed in de inkt en gaan dan in de stabilisator, zodat de inkt goed in het hout kan doordringen.

Na het stabiliseren, ziet het hout er mooi gekleurd uit. Nu is het een kwestie van wachten tot het door en door droog is. Daar gaat wel een weekje overheen.

Ik ben heel benieuwd hoe het er straks uit gaat zien, als ik aan het draaien ben.

Leave a Comment

six + fourteen =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.