Dutch pen Show

Op 2 juni dit jaar is het weer zover, de Dutch pen Show in Utrecht. De plannen liggen er dat ik er ook weer ben met de Houten Pennen.

Ik ben al volop bezig om de voorraad aan te vullen en ik heb al hele mooie vulpennen klaar liggen. Deze pennen moeten uiteraard wel mooi gepresenteerd worden.

Zoals jullie weten heb ik een mooie pennenkast met heel veel laatjes erin. Die ga ik echt nooit vol krijgen. Op het moment heb ik een aantal bestellingen ver vooruit gemaakt die later dit jaar opgehaald gaan worden. Om nou wat overzicht te houden heb ik een paar laatjes deels uit elkaar gehaald en de frontjes op elkaar gelijmd. Hierdoor lijkt het een gewoon laatje maar is wel dieper geworden. Zo kan ik de bestelling met de doosjes er netjes inleggen.

De laatjes die over zijn heb ik hersteld en erop gegraveerd. Deze worden de display op de Pen Show.

Zo kun je de pennen goed bekijken. En ik moet zeggen het is ook makkelijk om de pennen op deze manier te vervoeren.

Materialen: Pennenkast, Display, Graveren

Robinia

Van mijn buurman heb ik een stukje Robinia hout gekregen. Robinia is een acacia boom en valt onder de vlinderbloemsoorten. Het is een fantastisch mooi stukje hard hout, duurzaam en bestand tegen insecten en houtrot. Het hout wordt veelal gebruikt voor meubels, laddersporten, maar ook wel voor speeltoestellen.

Het hout heeft een mooie tekening en een warme lichtbruine tint.

Ik heb er voor de buurvrouw er een mooie pen van gemaakt en afgewerkt met goud. Dit geeft een hele luxe uitstraling. Fantastisch om zo’n pen te hebben en om mee te schrijven!

Materialen: Robinia, Fancy Pen Goud.

Graveren

De laatste tijd is er veel vraag of ik wil graveren. Zo heb ik, buiten de pennendoosjes, al veel daarmee gedaan. Borrelplanken, kinderstoelen, bordjes voor in de kerk, sleutelhangers etc. Zo ook voor de Kloostertuin, in ons dorp.

We hebben sinds vorig jaar een Uilenkast op de tuin staan. Nou ja het is een Uilenkast maar heeft het uiterlijk van een Uilenburcht. Het is namelijk een enorm gevaarte. Het was ook wel een klusje om het te plaatsen. Het is een mooi grote kast voor een uilenpaartje om te kunnen nestelen. Hopen dat er dit jaar ook een paartje in gaat komen.

In ieder geval vonden we wel dat benoemd moest worden wie de kast had gemaakt. Ik had daar nog een mooi stuk hout voor liggen en na het graveren goed afgelakt. Dit hangt nu mooi op de Uilenkast.

Materialen: Graveren

Trees for All

Allereerst wil ik jullie allemaal nog een heel gelukkig 2024 wensen! Dat we er allemaal maar weer een mooi jaar van mogen en kunnen maken.

Het is al even geleden dat ik iets op de website heb gezet. Dat had verschillende redenen. Zo hadden we het de laatste maanden van 2023 erg druk. We hebben nog een kerstmarkt in ons dorp georganiseerd. die een groot succes is gebleken.

Ik had voor het eerst sleutelhangers mee, om ter plekke te kunnen graveren. In de tijd dat de kerstmarkt open was, ben ik alleen maar aan het graveren geweest.

Het is zo’n succes dat je de sleutelhangers vanaf nu ook via de website kan bestellen. De verschillende modellen en lettertype kun je vinden bij het kopje “Direct Leverbaar”.

Eind december hebben we nog een donatie gedaan voor een aantal bomen. Lezend op de website van Trees For All, hebben ze in hun bestaan van 25 jaar al 10,5 miljoen bomen geplant in binnen en buitenland. Een fantastisch resultaat waar ik graag aan meewerk.

Dus je ziet we hebben niet stilgezeten, alhoewel we dat wel hebben gedaan rond de feestdagen. We hadden een ongenode gast in de vorm van Covid.

Maar dat is allemaal gelukkig weer over en nu op naar een productief jaar. Vandaag is het alleen niet heel erg te doen in mijn atelier. Het is daar binnen 0,3 graden. Kachel wel aan, maar dan nog duurt het wel even voor de temperatuur aangenaam is.

In ieder geval ga ik jullie weer goed op de hoogte houden. Ik ben al bezig met pennen die op termijn geleverd gaan worden. Dus blijf lezen en tot de volgende post.

Materialen: Trees For All, Sleutelhangers.

Kerstmarkt

Komende vrijdag is het zover en hebben we een kerstmarkt in het dorp. Wij staan er ook met een kraam en hebben er heel veel zin in.

Uiteraard heb ik een ruim assortiment pennen, een aantal vulpennen en kroontjespennen mee. Deze zullen tegen speciale zeer scherpe prijzen te koop staan. Maar we hebben ook aan leuke kleine hebbedingetjes gedacht. Ik heb prachtige sleutelhangers mee, die ik ter plekke voor je kan graveren.

Ook neem ik een hele stoere flesopener mee. Deze opener heeft aan alle zijdes de tekst “Proost” gegraveerd staan, maar dan wel steeds in een ander taal. Dit is een “limited edition” en zal per opbod verkocht worden.

Maar mocht je niet in de gelegenheid zijn om mee te bieden, dan kun je altijd zo’n flesopener bij me bestellen. Hou er wel rekening mee dat het even kan duren voor het gemaakt is. Het onderdeel moet worden besteld in het buitenland.

Materialen: Flesopener, Kerstmarkt.

Acryl pennen

In mijn zoektocht, in mijn atelier, naar materialen om pennen van te maken voor de kerstmarkt kwam ik ook deze mooie acryl penblanks tegen. Er is momenteel niet veel vraag naar acryl pennen, dus ik was eigenlijk een beetje vergeten welke kleuren ik nog had liggen. En ik heb toch nog meer als ik dacht.

Je ziet ik vond een paar prachtige vibrant kleuren acryl. Deze pennen neem ik mee naar onze kerstmarkt en zullen ook voor een leuk prijsje verkocht worden. Maar als je nu al zo’n pen wilt hebben, kan dat natuurlijk ook. Neem dan even contact met me op.

Materialen: Acryl, Fancy pen Chroom + Gunmetal.

Kerstmarkt

Het is alweer even geleden dat ik iets het geplaatst op de website. Dat had allerlei oorzaken, waardoor ik even niets heb kunnen doen. Maar dat is allemaal weer goed en ben ik druk bezig.

We hebben namelijk op 8 december een kerstmarkt in het dorp. Op deze kerstmarkt is van alles te doen en te zien. Er is een divers aanbod van producten, gemaakt door de dorpelingen. Daar ben ik er uiteraard één van.

Dat betekent dat ik al veel aan het voorbereiden ben. Ik heb al wat bijzondere pennen gemaakt.

De pennen die ik onder andere meeneem zijn deze van het “Personal “model. Van boven naar beneden zijn de houtsoorten; Goudenregen, Hout met slaap, Padoek en Osage.

Het zijn prachtige pennen die vooral lekker in de hand liggen en schrijven.

Ik laat jullie van de week zien wat ik nog meer meeneem aan pennen naar de kerstmarkt.

Mocht je nu al interesse hebben in zo’n mooie pen, neem dan contact met me op. Want de pennen hoeven echt niet te wachten tot de kerstmarkt om een nieuwe eigenaar te krijgen.

Materialen: Goudenregen + Hout met slaap + Padoek + Osage, Personal penkit Chroom + Goud + Gunmetal.

Padoek

De tijd vliegt op het moment voorbij en ik realiseer me dat het alweer even geleden is dat ik iets heb laten zien. Ik ben druk met allerlei andere dingen. Zo ben ik nog bezig met het grote blok hout, dat door omstandigheden toch iets kleiner gaat worden als ik dacht.

Daarnaast vraagt mijn echtgenote ook wel eens of ik even tussendoor wat kan maken. Dat was vandaag een kleine deegroller. Dat heeft ze weer nodig voor een project van haar, waar ik nog niks over mag zeggen. Nou en dan is het “jij vraagt en ik draai”. Dus vandaag kwam er een mini deegroller van de draaibank af.

Maar voor vandaag heb ik ook nog een mooie Magnetic Rollerball van Padoek voor jullie, die ik op bestelling heb gemaakt.

Padoek is zo’n ontzettend mooie houtsoort en ook warm van kleur.

Zo afgewerkt met goud geeft het de pen een hele chique uitstraling.

Bij de pen kwam ook een gegraveerd doosje. Zo samen is het toch een prachtig cadeau.

De maand oktober schiet alweer op. De feestmaand komt al snel dichterbij. De tijd voor het geven van mooie en bijzondere cadeaus.

Wil je nu zoiets moois geven, neem dan contact met ons op. De pennen, of andere artikelen, worden op maat gemaakt. Jij bepaalt zelf hoe het eruit gaat zien. Daardoor is elke pen uniek in zijn soort en heel persoonlijk. Ik heb wel een aantal dagen nodig om de pen te maken, dus wacht niet al te lang om te bestellen. Het kan ook nog altijd, als extra service, worden ingepakt.

Je kunt ook een prachtige pen uit de voorraad aanschaffen. Kijk daarvoor op de site bij het kopje “Direct Leverbaar”.

Materialen: Padoek, Magnetic Graduate Rollerball Gold, houten doosje, graveerwerk.

Graveren

Momenteel heb ik veel vraag of ik wil graveren, op allerhande voorwerpen. Zo heb ik al een paar keer een borrelplank gegraveerd, graveerwerk voor de kerk in ons dorp, maar nu ook een paar kinderstoelen.

Onze achterburen hebben twee kleine kindertjes. Om nou de kinderstoelen uit elkaar te houden wilde ze graag dat ik de namen erop zou graveren.

Dat was prima te doen, aangezien het graveerapparaat niet zo groot is en ik het makkelijk kan meenemen.

Ook de kinderstoelen waren makkelijk uit elkaar te halen, zodat het zijstuk waarop gegraveerd moest worden gewoon op tafel kon liggen. Het zijn geen namen met heel veel letters dus paste prima op het zijstuk.

En zo zie je dat met een beetje graveerwerk, iets opeens een heel persoonlijk tintje krijgt. En dat maakt het zo mooi!

Materialen: Graveerwerk.

Zilverberk

Momenteel is het wat rustiger in de werkplaats, dus ben ik meer bezig met andere dingen die ook moeten gebeuren.

Wel ben ik weer bezig met het grote project van de zilverberk. Dat ik aan dat grote stuk hout begon, had ik nog geen idee wat het zou gaan worden.,

Inmiddels ben ik er achter dat het de vorm van een bloempot gaat krijgen. Nou zal ik daar zeker geen plant inzetten, maar er kan vast iets anders leuks in gedaan worden.

De pot zit nog in de draaibank, want het is nog lang niet zover dat het klaar is.

De vorm zit er wel al goed in. Nu moet de vorm er nog duidelijker inkomen en dan moet de pot ook nog worden uitgehold. Dus ik ben nog wel even bezig, maar dat is gewoon leuk om te doen. Elke keer een beetje verder.

Ik hou jullie op de hoogte.

Materialen: Zilverberk.