Acryl pennen

Van een oud collega kreeg ik een tijdje geleden de vraag om voor zijn pensionering een aantal pennen te maken voor zijn collega’s. Hij wilde wel heel graag dat de pennen de kleuren van het logo zouden krijgen. In het logo zit blauw en wit.

Het leek mij geen probleem en bestelde mooi acryl penkits in die kleuren. Maar ik moet toegeven dat het niet geheel vlekkeloos verliep. Ik liep tegen een aantal dingen aan.

Zo bleek dat het witte acryl na het draaien een beetje erg doorzichtig werd. Je kon de koperen buisjes erin zien zitten. Dat is natuurlijk niet de bedoeling en was ook niet mooi. Maar wat dan wel.

Vervolgens ben ik aan de slag gegaan met witte nagellak, gelukkig is dat nu te koop. Eerst had ik gel lak maar dat voldeed ook niet. Dat gaf vreemde strepen na het inlijmen van de buisjes. Daarna vond ik gewone witte nagellak, en dat ging wel iets beter, maar het bleef voorzichtig om mee om te gaan. Goed glad proberen af te lakken en 24 uur laten uitharden.

Je ziet het is me gelukt. Het zijn prachtige pennen geworden. De penkit die ik ervoor gebruikt heb past er erg mooi bij. Het zijn mooie strakke pennen, die goed in de hand liggen en ook fantastisch schrijven.

Zijn collega’s hebben de pen inmiddels al gehad en ik hoop dat ze met heel veel plezier deze pennen gebruiken.

Materialen: Acryl blauw/wit, Zoltin gunmetal, doosje, graveren.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.