Wanneer oud collega’s aan het bomen snoeien of kappen zijn, denken ze vaak altijd nog aan mij. En dan komt de vraag of ik nog een stukje hout wil hebben. Nou graag!

Dus van de zomer kreeg ik een “stukje” beukenhout. Ik zeg stukje, want ik had niet de verwachting dat het zo fors zou zijn.

Ik had er een steekwagen voor nodig om het stuk hout te verplaatsen. Maar wat ben ik er blij mee. Ik kan daar pennen van maken, maar misschien ook nog wel een schaal. Eerst maar rustig laten drogen.

Als ik een stuk hout heb, dan smeer ik de zaagvlakken in met houtlijm zodat het drogen via de bast gaat. Dat voorkomt dat het hout gaat barsten. En dan is het een kwestie van geduld. Soms moet een blok wel 1 tot 2 jaar drogen. Dit “stukje” zal zeker een tijd moeten drogen. Ik zou het in de tussentijd wel kunnen gebruiken als een schommelbankje.

Materialen: Beuken.

Leave a Comment

3 × 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.