Berkenhouten schaal

Wanneer je met een blok hout begint te draaien weet je nooit wat je tegenkomt. Je kunt het soms wel iets inschatten, maar helemaal zeker weet je het nooit.

Ook met dit stuk hout was dat het geval. Er bleek een enorme knoest in te zitten die een fors gat opleverde. Daarnaast kwam er ook een flinke barst in het hout. Ik ben maar gestopt met het verder afmaken van de schaal in afwachting van wat er zou gebeuren.

Tot op heden is het hout niet verder opengebarsten en doet de schaal dienst als notenbak. De hond is daar wel blij mee, want die is gek op walnoten. Af en toe pikt hij er wel eentje om die vervolgens te kraken en lekker op te peuzelen.
De schillen laat hij voor ons liggen om op te ruimen. Hij wil het nog steeds niet zelf opruimen.

DSC06305

DSC06306

Materialen: Berkenhout met slaap.

Kommetje

Dit kommetje is ook gemaakt van een stuk hout wat ik ooit langs de kant van de weg heb gevonden. Ik vermoed dat het berkenhout met slaap is, maar weet het niet helemaal zeker.

Wel vind ik het een mooi kommetje geworden zoals die is gedraaid met de schors nog aan de bovenkant.
Tijdens het fotograferen had ik een hele mooie lichtval van de zon, die weerkaatst in het kommetje.

IMG_3805

IMG_3792

Materialen: berkenhout met slaap.

Nog meer schalen

Hier zijn de schalen die ik heb gedraaid wat duidelijker zichtbaar.
De grote schaal op de voorgrond is gemaakt van notenhout. De kleine kommetjes die in de schaal staan zijn; links van padoek, erachter van taxus en rechts van eikenhout.
De grote stapel achter de schaal zijn van onder naar boven gemaakt van; berkenhout met slaap, 2x tulpenhout, eikenhoutenburl.
Tot slot de kommetjes links naast de grote schaal zijn van voor naar achteren gemaakt van; berkenhout met slaap, eikenhout met slaap en van een gevonden stuk hout. Ik weet nog steeds niet welke houtsoort het is van het stuk dat ik ooit gevonden heb.

IMG_3754

Materialen: Padoek, Taxus, Eikenhout, Tulpenhout, Eikenhoutenburl, Berkenhout met slaap, Eikenhout met slaap.