Brandweerpen

Wanneer je een doosje koopt bij je pen, zie je altijd dat er op de onderkant mijn logo staat. Dat stempelde ik er altijd op. Maar een nadeel van stempelen op hout is, dat het een tijdje moet drogen. Nu ik zoveel bestellingen heb is dat gewoon niet handig.

Een bevriende brandweerman zit in het grafische werk en kon mijn logo wel aanpassen als een Jpeg, zodat ik het kon gebruiken op mijn graveermachine. En dat staat nu heel netjes en is ook duurzaam. Ik ben er echt blij mee.

Als tegenprestatie heb ik voor hem een pen gemaakt in brandweer rood met een passende clip. Wanneer je de bijl omhoog of omlaag doet, gaat de pen open of dicht. Het filmpje daarvan kun je hier vinden.

Materialen: Acryl rood, Firefighter penkit, houten doosjes, logo, graveerwerk, filmpje.

Elite vulpen


Een elite vulpen gemaakt van goudenregen hout. Het mooie aan deze pen is dat het lijkt alsof hij twee gezichten heeft. Het is maar net van welke kant je hem bekijkt.

Rode pen

Deze week eens iets anders dan een houten pen: een pen van rood acryl. De kleur is zo mooi diep rood dat hij overal opvalt. Niet zo makkelijk kwijt te raken dus.

Themaclips

Rechte clips aan pennen saai? Dat hoeft niet. Clips komen in allerlei soorten en maten. Zoals de mediclip hieronder op de foto’s. Maar eigenlijk is er voor elke hobby of liefhebberij een aparte clip. Hier vindt nu een overzicht van de mogelijkheden: Pen Parts.
Zelf ben ik aan de slag gegaan met de mediclip.


Pen gemaakt van burl redwood. In het Nederlands noemen ze een burl ook wel warrelknoest. De andere pen is van taxushout gemaakt.


Een rollerball en een vulpen, beiden gemaakt van padoek. Samen vormen ze een pennenset die in elke houtsoort gemaakt kan worden. De vulpen uit de pennenset is net iets anders dan de losse vulpen.


Links de vulpen uit de pennenset, rechts de losse vulpen.