Forse set met pennen

In de afgelopen december maand heb ik nog een forse set met pennen gemaakt. Dit betrof een set van 8 pennen en zouden worden gebruikt als een relatie geschenk. Het mooie ervan was, voor mij, dat ik hierin geheel vrij was om 8 verschillende pennen te maken. Ze hoefden niet van dezelfde houtsoort te zijn.

Hier liggen de blokjes allemaal klaar, geboord en wel.

De buisjes liggen ook klaar om in de blokjes gelijmd te worden.

De houtsoorten van de pennen zijn van boven naar beneden: Pruim, Goudenregen, Eiken met slaap en Padoek

Bij deze set is het van boven naar beneden: Peer, Olijf, Appel en Goudenregen.

Ze zijn verschillend afgewerkt met goud, chroom en gunmetal.

Ik hoop dat de relaties, die de pennen hebben gekregen, er veel plezier aan zullen hebben.

Materialen: Pruim, Goudenregen, Eiken met slaap, Padoek, Peer, Olijf, Appel, Fancy penkit goud, chroom, gunmetal, houten doosjes.

Briefopener

De december maand is altijd een maand waarin veel cadeau’s worden gegeven en ontvangen. En wat is nou ook leuker om iets moois en blijvend te geven.
Zo is ook deze briefopener, gemaakt uit een mooi stuk padoek, een mooi cadeau om te geven en te krijgen.

Er is toch ook wel steeds vraag naar brievenopeners. Ze zijn heel handig en is toch wel een sieraad op je bureau, zeker als je er een passende pen bij hebt liggen.

Er is heel veel mogelijk. Heb je interesse neem dan contact met me op.

letter opner Padouk 01

Materialen: Padoek, briefopener.

Sleutelhanger met Keltische knoop

Recent had ik een bestelling voor een sleutelhanger met een Keltische knoop. Dat is een bewerkelijk maar heel leuk project om te doen.

Allereerst moet ik het hout inzagen en dan een andere stukje hout er in lijmen. Dat gaat in een paar fases en kost ook wat meer tijd aangezien de lijm goed moet uitharden. Daarna komt pas het echt draaiwerk.

IMG_4574_resize

In de draaibank.

IMG_4586_resize

Het eindresultaat.

IMG_4642_resize

Deze sleutelhanger is tevens wel bijzonder, want het heeft een verborgen compartiment. Je kunt hem opendraaien en dan iets in de holle ruimte doen.

Materialen: Taxus hout, Padoek.

Mini draaiwerk

Ik ben ooit begonnen met miniatuur houtdraaien. Ik had toen nog maar een kleine draaibank en vond het een uitdaging om klein werk te maken voor het poppenhuis bij ons in huis.

Ik probeerde houten schaaltjes, vazen en andere dingen te maken. Ook heb ik wel met succes geprobeerd mini glaswerk te draaien van acryl.

Ook nu nog blijf ik het miniatuur draaien leuk vinden en probeer zo af en toe weer eens wat uit. We hebben ook nog steeds wel dingen nodig voor het poppenhuis aangezien er nog een daktuin aangelegd moet worden. Daar zijn al die kleine houten schalen wel goed voor.

IMG_3759

De grote kom is van Taxus, rechts van Eikenhout en op de voorgrond van Padoek.

Materialen: Taxus, Padoek, Eikenhout.

Nog meer schalen

Hier zijn de schalen die ik heb gedraaid wat duidelijker zichtbaar.
De grote schaal op de voorgrond is gemaakt van notenhout. De kleine kommetjes die in de schaal staan zijn; links van padoek, erachter van taxus en rechts van eikenhout.
De grote stapel achter de schaal zijn van onder naar boven gemaakt van; berkenhout met slaap, 2x tulpenhout, eikenhoutenburl.
Tot slot de kommetjes links naast de grote schaal zijn van voor naar achteren gemaakt van; berkenhout met slaap, eikenhout met slaap en van een gevonden stuk hout. Ik weet nog steeds niet welke houtsoort het is van het stuk dat ik ooit gevonden heb.

IMG_3754

Materialen: Padoek, Taxus, Eikenhout, Tulpenhout, Eikenhoutenburl, Berkenhout met slaap, Eikenhout met slaap.