Iedere 1e vrijdag van november is het internationale Fountain Pen Day. Een dag die wereldwijd gevierd wordt door enthousiaste vulpen schrijvers. En terecht, want wat is het toch mooi schrijven met een echte vulpen.

Om een of andere reden vind ik dat als ik met een vulpen schrijf, dat ik dan ook mooier schrijf. Het is net alsof ik meer tijd en aandacht besteed aan het stukje wat ik schrijf.

Eigenlijk zou iedereen weer eens met een vulpen moeten schrijven, puur om het gevoel te ervaren. En misschien wil je dan nooit meer met een gewone pen schrijven. Er zijn heel veel verschillende vulpennen, dus er is altijd wel iets voor je bij wat je mooi vindt. Zelf ben ik, hoe kan het ook anders, grote fan mijn mooie houten en soms ook wel acryl gedraaide pennen.

Dus voor Fountain Pen Day heb ik een mooie ebbenhouten pen die is afgewerkt met gunmetal. De vulpen is een uiterst stijlvolle maar ook wat mannelijke pen geworden.

Door de lichtval lijkt het alsof de pen niet met gunmetal is afgewerkt. Lijkt eerder een wat gouden glans overheen te gaan. Maar dat is echt puur gezichtsbedrog.

De klant is zo erg tevreden dat hij gelijk nog een aantal ebbenhouten vulpennen of pennen heeft besteld.

Materialen: Ebbenhout, Baron vulpen gunmetal.

Ebbenhout is een hele mooie donkere en harde houtsoort. Ebben lijkt wel op het Zuid-Aziatische Coromandel en is daar zelfs aan verwant. Ebben is in het algemeen donkerder dan Coromandel en heeft soms wat ‘grijze vegen’. Coromandel heeft juist chocolade-bruine vegen.
Daarnaast wordt Ebben vaak gebruikt bij de maak van muziek instrumenten.

Dit stukje Ebben is niet gebruikt voor het maken van muziekinstrumenten, alhoewel je met deze vulpen ongetwijfeld prachtige muziek kunt schrijven.

baronvulpen ebbenhout 03

baronvulpen ebbenhout 02

Materialen: Ebbenhout, Baron vulpen goud.