Gelukkig Nieuwjaar!

Bij deze wil ik jullie allen de beste wensen geven voor 2021. Laten we er een mooi en creatief jaar van maken!

Mijn feestdagen stop is weer over en ik ben alweer volop aan het werk. Ik ben nog bezig met een grote bestelling pennen van goudenregen hout.

Allereerst had ik afgelopen maand, voor de kerst, nog een bestelling gehad voor een pennenset, naar België. De set was bedoelt voor een leerkracht en moest ook de vullingen hebben in de kleuren blauw, rood en groen. Echter voor de penkits die ik meestal gebruik zijn geen vullingen in groen. Sowieso is het lastig om andere kleurvullingen te vinden. Meestal zijn die alleen in blauw of zwart.

Ik ben dus voor deze keer overgestapt naar een andere penkit, de Personal penkit. Daar kon ik wel andere passende vullingen voor vinden.

De pennen zijn gemaakt, van boven naar beneden van Notenhout, Olijfhout en Murapuranga.

Om het nog wat makkelijker uit elkaar te houden heb ik de binnenkant van de doosjes ook gegraveerd met de tekst van de kleurvullingen. De buitenkant van het houten doosje is ook gegraveerd, maar wegens privacy laat ik dat niet zien.

Ik hoop dat de ontvanger heel veel plezier aan de pennenset zal beleven en er veel mee zal schrijven.

Materialen: Notenhout, olijfhout, Murapuranga, Personal penkit goud, houten doosje, graveren.

Apprenticepen gunmetal

Vlak voor mijn tijdelijke stop had ik nog een grote opdracht verwerkt. Ik had een bestelling gekregen van 10 apprenticepennen die bedoelt zijn voor zakenrelaties.

Het was wel even zoeken naar de juiste houtsoort aangezien ze in pennendoosjes zouden komen van een rode houtsoort. Uiteindelijk hebben na overleg gekozen voor Mura Puranga, omdat die het beste bij het doosjes paste.

Op de foto zie je er echter maar 8 staan, omdat er al 2 waren afgestuurd.

apprenticepen gunmetal murapuranga 01

Materialen: Mura Puranga, apprenticepen gunmetal.

Potje met deksel

Ik had nog een mooi stukje hout over van mijn goblet en dat heb ik gebruikt als basis voor dit potje. Er was niet genoeg meer van over om daar ook een deksel van te maken. Ik besloot dus om dat van een totaal ander stuk en contrasterende houtsoort te maken.

Overigens heeft ook in dit stuk hout “iets” gewoond, gezien de gaatjes die erin zitten. Dat geeft net wel weer een mooi detail aan het potje.

IMG_4432

Het eindresultaat.

Rotation of IMG_4448

Materialen: Zoet kersenhout, Mura Puranga.

Pennen met ipad stylus

Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de diverse houtsoorten en de ipad stylus, heb ik hier diverse pennen met verschillende houtsoorten.

Als je graag zo’n pen zou willen hebben kan dat. Je kunt zelf aangeven welke houtsoort en of je de combinatie wilt met goud, zilver, etc. je kunt me altijd een bericht sturen indien je daar vragen over hebt.

fancypennen met iPad stylus

Van links naar rechts:
Eikenhout met slaap, Mura Puranga, Coromandel zilver en goud, en goudenregen.

Materialen: Eikenhout met slaap, Mura Puranga, Coromandel, Goudenregen, ipad stylus goud + zilver.