Huwelijks pennen

Afgelopen vrijdag is een oud collega van mij in het huwelijksbootje gestapt. Ook letterlijk, want ze zijn ‘s middags gaan varen met de gasten. Volgens mij, als ik de foto’s zag, hebben ze een mooie dag gehad.

Ik heb voor hun en de getuigen, de pennen mogen maken. De keus van het hout hebben ze eigenlijk aan de getuigen over gelaten. Ze vroegen hun om een stukje hout in te leveren. Maar waarom hebben ze niet gezegd. Eigenlijk vind ik dat ook een hele leuke manier om je getuigen te verrassen.

Het bruidspaar zelf koos voor drijfhout. Een mooi licht stukje hout met tekeningen erin.

Eén van de getuigen had een stukje drijfhout meegenomen. Bij het zagen daarvan leek het wel alsof dat al eeuwenlang in de stookolie had gelegen. Daar kon ik geen pen van maken. Gelukkig had ik nog wel een mooi stukje drijfhout liggen en daar de pen van gemaakt.

De andere getuige had een stuk steigerhout meegegeven. Dat heeft ook een mooie pen opgeleverd met een fraaie tekening van ringen erin.

Ik hoop dat de getuigen hiermee verrast waren en dat ze nog lang plezier van de pennen zullen hebben. Evenals het bruidspaar. Vanaf hier wens ik ze nogmaals heel veel geluk.

Materialen: Drijfhout, Steigerhout, Fancypen goud + chroom + gunmetal.

Hondenmand

Dat ik inmiddels graag met hout werk, is algemeen bekend. Alleen is het meestal wel draaiwerk wat ik ermee doe.

Toch heb ik me dit keer aan iets anders gewaagd. Een hondenmand. De meeste mensen weten het al via Facebook, maar we hebben sinds een paar weken 2 puppy’s in huis. Ze heten Jack en Fudge, zijn Friese Stabij, en komen uit hetzelfde nest. We gaan ervan uit dat ze wel bij elkaar in de mand willen liggen en daarom heb ik een grote bak gemaakt van steigerhout. Heel robuust en als ze het kapot knagen kan ik zo de planken vervangen. Nu liggen ze nog lekker in een heel leuk klein kratje aangezien ze in deze hondenmand nog verdwalen.

12523004_940404932663761_8824174158318248995_n

Materialen: Steigerhout.